Site-ul „Adopted from Romania” este parte din pagina de comunitate facebook, „The never forgotten Romanian children” şi din recentul grup de pe Facebook, „Copiii niciodată uitaţi ai României – The never forgotten Romanian children’. 

Pe 24 ianuarie 2015, o tânără româncă stabilită în Irlanda din anul 1996, Ileana Cunniffe Baiescu, a creat o pagină pe comunitatea Facebook cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important, găsirea fratelui ei biologic Victor Constantin MARIN, adoptat de la locul lor de origine, Scutelnici, judeţul Buzău, România. După mai mulţi ani de căutări şi neavând nici un rezultat, i s-a părut o idee foarte bună să transfere în cele din urmă căutările în mass-media sociale, o cercetare rapidă, şi aici a găsit mai multe pagini, grupuri şi profile a sute şi sute de români adoptaţi. „Am citit totul, de mai multe ori, asigurându-mă că nu-l sar tocmai pe fratele meu care s-ar fi putut afla printre ei. Am început să vorbesc cu ei, întrebând dacă ei ştiu ceva, dar din păcate nimeni nu ştia nimic. „Să se dea bătută? Nicidecum!! A fost atât de clar că majoritatea oamenilor de pe aceste pagini şi grupuri sunt în căutarea cuiva, a familiei biologice sau a copilului adoptat; cunoştinţele lor despre CUM să-i caute, păreau atât de puţine şi de vagi. ”Căutarea ajutorului nu mai avea rost aici, ea a devenit instantaneu, cum pot ajută câteva persoane de aici în căutarea familiilor lor? Am luat o singură persoană la întâmplare, un tânăr român în căutarea fratelui său adoptat în Irlanda, câteva minute mai târziu am vorbit pe chat. M-am oferit să-l ajut. I-am cerut să aibă răbdare o oră sau două, ca să mă gândesc cum să continue căutările. Mai târziu în acea seară am creat „Copiii niciodată uitaţi ai României’’ o pagină de comunitate pe Facebook, şi m-am mai implicat în alte două căutări … a două zi, una dintre ele a avut succes, a fost prima familie pe care am reunit-o. Am plâns şi am râs cu ei în acelaşi timp. Le-am simţit emoţiile cele mai profunde şi le-am înţeles sentimentele de dragoste şi regăsire, din toate punctele de vedere . „A fost minunat!!”

Pe parcursul primului an al activităţilor paginei de Facebook, mii de oameni din România şi de peste tot în lume au intrat în contact şi au împărtăşit, cu noi sau pentru noi, cele mai incredibile poveşti, poze, articole, opinii, proiecte, experienţe din timpul adopţiei, căutările de familie, sentimente – în principal ale copiilor români adoptaţi sau ale celor rămaşi acasă. Pagina noastră de Facebook a devenit în puţin timp una dintre cele mai cunoscute pagini de pe media sociale, care ajută şi sprijină români adoptaţi în căutările lor şi în reunirea cu familiile lor biologice. Peste 300 de cereri de căutări de familie au ajuns pe pagină în primul an, 88 dintre ele au avut succes, inclusiv prima căutare a fratelui adoptat în Irlanda. „O experienţă copleşitoare, cuvintele de abia pot descrie sentimentele şi emoţiile implicate. Fiecare poveste este atât de unică, fiecare călătorie este atât de uimitoare. În spatele fiecărui număr se ascunde un vis adevărat, o persoană reală care speră şi visează, şi-i caută în mod constant pe cei care le-au dat viaţă, sângele lor, familia lor.” Pe parcurs, Ileana a început să colaboreze cu câţiva voluntari minunaţi pentru a o ajuta în multele căutări de familie din România şi mai mulţi care să ofere ajutor pentru a facilita traducerile acolo unde este necesar; cu toate acestea, din cauza numărului tot mai mare de cereri, este tot mai mare nevoie de a avea ajutor şi sprijin. 

Dacă doriţi să ne ajutaţi și Dumneavoastră, vă rugăm să consultaţi site-ul nostru pentru a obţine mai multe informaţii. 

Principalele noastre scopuri şi obiective sunt: 
– reunirea a cât mai multor tineri adoptaţi cu familiile lor biologice
– o cât mai bună pregătire a lor şi a familiilor cu privire la cum să procedeze în momentul cunoaşterii iniţiale 
– sfătuirea în cele mai importante aspecte ce privesc întâlnirea familiei pentru prima dată 
– facilitarea asistenţei lingvistice când este necesară 
– ajutorarea în a planifica anumite aspecte ale călătoriei şi sfătuirea cu privire la cele mai avantajoase opţiuni, dacă se călătoreşte în România 
– strângere de fonduri și idei privind colectarea de fonduri, oferirea unui mic suport financiar pentru a susţine prima călătorie în România (zboruri, cazare, etc.) 
– atragerea și a altor tineri adoptaţi, a prietenilor şi a familiilor lor, a mass-mediei, a prietenilor şi a voluntarilor din România şi a copiilor ei, a neutilizatorilor de social media şi a tuturor celor care au un interes genuin în activităţile noastre. 

Dorim să profităm de această ocazie ca să va mulţumim pentru că aţi vizitat pagina noastră, pentru că ne citiţi poveştile şi pentru că-i susţineți în continuare pe „Copiii români niciodată uitați”.